De locatie van het Onderwijsfestival 2019 is inmiddels bij iedereen bekend: Continium, Cube en Columbus in Kerkrade. De beste reisoptie op maandag 7 oktober is het openbaar vervoer. Zowel trein als bus stoppen voor de deur bij de musea. Bij het treinstation kun je ook je fiets kwijt.

Parkeren
Kom je met de auto, carpool dan zoveel mogelijk met collega’s. Zo krijg iedereen een parkeerplekje in de buurt. Op onderstaand kaartje zie je waar je kunt parkeren (gratis of betaald).
Naar verwachting zijn de parkeerplaatsen bij het station snel vol. Parkeerwachters verwijzen dan door naar het aangrenzende, speciaal voor bezoekers van het Onderwijsfestival gereserveerde, parkeerterrein Kosterbeemden.


Klik op de afbeelding om hem te vergroten.

Betaald parkeren geldt van maandag t/m zaterdag tussen 9.00 en 18.00 uur en op koopavonden (donderdag) tot 21.00 uur. Het eerste uur is gratis, daarna betaal je € 1,50 per uur of een dagtarief van € 8,-. Bij locaties A en B (Caspar Sprokelstraat en Stationsstraat) worden aanvullende parkeerplaatsen gerealiseerd door de gemeente Kerkrade. Middels bebording wordt aangegeven dat half op het trottoir parkeren tijdelijk is toegestaan.
De sportieve automobilist parkeert gratis de auto bij de grote parkeerplaats in de buurt van kasteel Erenstein. Gun jezelf en je stappenteller het plezier van een korte wandeling binnendoor (voor de tunnel rechtsaf door het bos) naar de musea.