Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • Podcast & Transformatie (ronde 3)
    7 oktober 2019
    12:15 - 13:15

Driekwart jaar werkten docenten, leerlingen, culturele instellingen en creatieve startups aan een nieuw, aanvullend cultureel aanbod. Doelgroep: de onderbouwleerlingen van de middelbare scholen in heel Parkstad. Er zijn vijf thema’s: Urban, Roots (erfgoed), Muziek, Podcast en Dans.

In het eerste deel van deze workshop wordt het aanbod van het team Podcast gepresenteerd. Het fenomeen Podcast is aan een niet te stuiten opmars in medialand bezig. 5 leerlingen onderzochten met een professionele podcastondernemer en een bevlogen docent hoe je podcasts kunt inzetten in lessen. De opties blijken legio en bijna voor alle vakken mogelijk. Ook het zelf maken van een podcast komt aan bod.

In het tweede gedeelte komt Project Transformatie, een cultureel onderwijsproject voor jongeren uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs, aan bod. Gedurende langere tijd zoeken jongeren naar hun eigen identiteit en die van Heerlen/Parkstad. De leerlingen volgen workshops van lokale kunstenaars (in writing & performance, streetart, singer-songwriting, dance, elektronische muziek en eventorganisatie), in samenwerking met lokale kunstinstellingen. Ook het bedrijfsleven is betrokken. De leerlingen bevragen ondernemers uit Parkstad over wat zij voor de jongeren én de regio kunnen betekenen. Als afsluiting van het project laten de leerlingen zien wat zij geleerd hebben tijdens een door henzelf gemaakte voorstelling.

Ronde 3 (12u15 – 13u15)
Ask/Imagine Lab – Cube