Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • Erfgoed & Muziek/Dans (ronde 2)
    7 oktober 2019
    11:00 - 12:00

Driekwart jaar werkten docenten, leerlingen, culturele instellingen en creatieve startups aan een nieuw, aanvullend cultureel aanbod. Doelgroep: de onderbouwleerlingen van de middelbare scholen in heel Parkstad. Er zijn vijf thema’s: Urban, Roots (erfgoed), Muziek, Podcast en Dans.

In het eerste deel van deze workshop wordt het aanbod van het team Roots (erfgoed) gepresenteerd. Dat heeft heel veel energie gestoken in het ontwikkelen van een innovatieve erfgoed-app. Met diverse nieuwe routes door Parkstad. Ondersteund door aantrekkelijke filmpjes, volledig in eigen beheer door teamleden geproduceerd. Ze laten de koppeling tussen erfgoed en de huidige samenleving zien en ervaren. Te gebruiken in lesverband en ook zelfstandig door leerlingen.

In deze ruimte presenteren zich tijdens de workshop ook de teams Muziek & Dans. Zij hebben een lange periode gewerkt aan een muzikale menukaart voor de onderbouw. Met uitgewerkte lessen voor eigentijds muziek- en dansonderwijs, waarbij leerlingen echt iets te kiezen hebben. En u komt alles te weten over workshops voor introductie- en werkweken, thematische (culturele) dagdelen tot en met een heus eigen schoolfestival.

Ronde 2 (11u00 – 12u00)
Ask/Imagine Lab – Cube